Tehtävä 5: Oman alan työsanaston laajentaminen

Venäjä » Tehtävä 5: Oman alan työsanaston laajentaminen

Viidennessä tehtävässä on tavoitteena syventää oman alan työsanaston osaamista. Venäjä 1: Venäjän kielen alkeet -verkkototeutuksen viimeisessä tehtävässä teit itsellesi listan tärkeistä sanoista, joita saatat tarvita tulevassa työpaikassasi. Käytä tätä sanastoa pohjana tehtävässä.

  1. Pohdi tarkkaan oman työsi eri osa-alueita ja niissä tarvittavaa sanastoa. Mieti pitäisikö sinun kenties tietää esimerkiksi erilaisten työvälineiden tai lääkkeiden nimiä. Kampaajana voisit kerätä eri hiusmallien nimet. Rakennusalalla voisit etsiä eri työvaiheiden nimiä. Matkailualan opiskelijat voisivat kerätä Suomen eri matkailupaikkoihin tai nähtävyyksiin liittyvää sanastoa. Nämä kaikki ovat vain esimerkkejä ja voit tehdä juuri sellaisen sanaston, jonka koet tarpeelliseksi itsellesi.
  2. Kerää vähintään 30 uutta sanaa tai sanontaa ja täydennä listaasi Quizletissä. Voit myös luoda uuden listan.  Voit tarkistaa sanan vastaavuuden käyttämällä googlen kuvahakua.
  3. Laita listastasi linkki sosiaalisen median alustalle ja kommentoi vähintään neljän opiskelijan listoja. Kommentoi esim. eroja omaan listaan, mitä hauskaa huomasit, opitko uusia itsellesi tärkeitä sanoja. Kommentoinnin tavoitteena on saada lisää tietoa aiheesta.
  4. Lisää vielä lopuksi listaasi sanoja (joita sinulla ei vielä ole) toisten opiskelijoiden listoilta.

Käytä netin sanakirjoja harkiten. Hyväksi todettu on esimerkiksi sanakirja.org. Mikäli haluat käyttää Google Translatea, tarkista aina sanojen vastaavuus Googlen kuvahausta. Voit käyttää myös edellisen tehtävän sanastoja.

Päivitetty: 05.07.2016