3. Viikko

Teknisen piirustuksen perusteet » 3. Viikko

3. viikon asiat

Voit jatkaa suunnitteluohjelmiston muiden opastusohjeiden läpikäymistä mikäli koet sen kiinnostavaksi tai tarpeelliseksi. Verkkototeutuksen suorittamisen näkökulmasta pidemmälle etenevien opastusohjeiden läpikäynti ei ole välttämätöntä, mutta insinööriopintoja suunnitteleville opiskelijoille se olisi kuitenkin suositeltavaa.

Suunnitteluhaaste 1:

Nostokoukku - osien mallinnus
Mallinna nostokoukun osat soveltaen aikaisemmin oppimiasi asioita.

Lataa nostokoukun ja sen osien piirustukset täältä.

Nostokoukun osien mallintamisen voi halutessaan tehdä parin kanssa tai pienessä ryhmässä. Tällainen työskentelytapa olisi jopa suotavaa, sillä silloin oppii eri tapoja mallintaa asioita.

Ennen mallinnuksen aloittamista kannattaa suunnitteluohjelmassa luoda uusi projekti ja antaa sille nimeksi Nostokoukku. Projektin perustaminen auttaa pitämään tiedostot järjestyksessä, sillä suunnitteluohjelmisto luo projektihakemiston nimeltä Nostokoukku, jonne se oletuksena tallentaa kaikki tekemäsi mallit. Kyseinen hakemisto toimii myös oletuskansiona haettaessa ja avattaessa tiedostoja. 

Kirjaa mallien tekovaiheet blogiisi kuvankaappausten kanssa (2 kuvaa + tekstit/mallinnettu osa) ja muista käydä kommentoimassa muiden opiskelijoiden blogeja. Mikäli päätitte toteuttaa mallien tekemisen pari- tai ryhmätyönä, kirjaa blogiisi suunnitteluryhmän henkilöt sekä kuvan/kuvien kuvauksiin kuka osan on mallintanut ja miksi halusit nostaa esille juuri nämä asiat hänen mallintamastaan osasta. Oliko hän käyttänyt jotain erilaista/parempaa/huonompaa tekniikkaa osan mallintamisessa? Mitä? Miten itse olisit tehnyt osan?

nostokoukku
Nostokoukku - J. Saari 2015

Päivitetty: 04.04.2016