4. Viikko

Teknisen piirustuksen perusteet » 4. Viikko

4. viikon asiat

Suunnitteluhaaste 1: 

Nostokoukku - Kokoonpano ja työpiirustukset
Tee nostokoukun kokoonpano mallintamiesi osien avulla soveltaen aikaisemmin oppimiasi asioita. 

Kokoonpanossa kannattaa ottaa huomioon, että standardiosia ei kannata mallintaa. Standardiosia (pultit, mutterit, aluslevyt, laakerit, jne.) varten on suunnitteluohjelmistoon yleensä lisätty kirjasto, josta ne voi liittää kokoonpanoon ilman mallinnusta. Palauta mieleesi tai opiskele suunnitteluohjelmiston pulttiliitoksen (Bolted connection) käyttö ja käytä sitä kokoonpanossa.

Kun kokoonpano on valmis, aloita työkuvien piirtäminen soveltaen aikaisemmin oppimaasi. 

Ennen kuin aloitat työpiirustusten tekemisen, kertaa ainakin yleisimmät kuvannot, käännöt, osa/materiaaliluettelo sekä mitoituksen periaatteet ja opiskele tai palauta mieleesi kierteiden ja osien merkitseminen teknisissä piirustuksissa.

Tee kaikki työkuvat samaan tiedostoon, niin ne pysyvät paremmin järjestyksessä ja mikäli malleihin tulee muutoksia, kuvien päivittäminen on helpompaa.

Kirjaa blogiisi kuvankaappausten kanssa kokoonpanon vaiheita sekä kerro mikä kokoonpanoa tehdessä oli vaikeinta ja miksi. Kirjaa blogiisi myös työpiirustusten teon vaiheita ja liitä kuvankaappaus jokaisesta piirretystä arkista (sheet). Muista käydä kommentoimassa muiden opiskelijoiden blogikirjoituksia.

Koukku

Päivitetty: 04.04.2016